Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از فیلیپین؛ نمایشگاه عکس و خوشنویسی مناجات‌نامه امام علی(ع) و اشعار عرفانی مولانا، سعدی و صائب تبریزی از شاعران بزرگ ایرانی به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در مانیل در «فوگانگ کالج»( college  Fo Guang)، وابسته به معبد بودایی‌های فیلیپین برگزار شد و محمد تنهایی، سفیر ایران در فیلیپین، محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در مانیل، خانم مایو جینگ  (Miao Jing) رهبر بوداییان فیلیپین، گروهی از ایرانیان، اساتید دانشگاه «لا سال» فیلیپین، خانم کارِرا (carera) رئیس فوگانگ کالج و اعضای جمعیت «فوکولاره» این کشور در این برنامه حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم مایو جینگ، رهبر بوداییان فیلیپین طی سخنانی در این مراسم، ابراز امیدواری کرد که با کمک رایزنی فرهنگی ایران خوشنویسی نستعلیق را به عنوان یکی از دروس برای دانشجویان هنر کالج بوداییان(فوگوگانگ کالج)، تدریس شده و به کارگاه یک روزه اکتفا نشود.

در ادامه محمد تنهایی، سفیر ایران در مانیل با بیان مطالبی درباره تاریخ و تمدن ایران اسلامی، اظهار کرد: هنر خوشنویسی در ایران، تنها برای نوشتن نیست؛ بلکه ترکیبی از هنر و عشق است که به ظهور رسیده؛ هنر خوشنویسی عشق و زیبایی را ترکیب می‌کند و همین دو عنصر است که برای همه قابل فهم است.

تندیس تقوی، هنرمند ایرانی و مسئول انجمن خوشنویسان ایران شعبه مانیل نیز دیگر سخنران مراسم بود که مطالبی درباره آیین بودا بیان کرد و گفت: دکتر «راناجیت پال» مقاله‌ای در ارتباط با ظهور ادیان بودایی و زرتشتی در ایران باستان دارد که بنا بر این مقاله، این امکان وجود دارد که بودا از شاهزادگان ایرانی باشد و براساس کتاب «بودای بابلی؛ تاریخ گم شده وبصیرت کیهانی» به قلم «هاردی کرفت» نویسنده آمریکایی ردپای «سیذارتا گوتاما»، بنیانگذارآیین بودا در ایران باستان دیده می‌شود؛ تحقیق دیگری هم وجود دارد که نشان می دهد که بودا یک شاهزاده نپالی است؛ امااین که بودا متعلق به چه سرزمینی مهم نیست بخش ارزنده‌ای ازادبیات جهان آموزه‌های بودا است. «گفتارنیک، پندارنیک، کردارنیک» ازآموزه‌های اصیل هشتگانه بودا کاملا منطبق بر سه اصل از آموزه‌های پیامبر ایران باستان، زرتشت است.

وی در ادامه مفهوم تقوا در اسلام را توضیح داد و افزود: ما در قرآن باور داریم خداوند، خالق همه انسان‌هاست و مایه برتری انسان‌ها بر یکدیگر فقط تقوی است. تقوا به معنای دوری از گناهان است و امام على(ع)، امام اول ما شیعیان نيز می‌فرماید: «تقوا اين است كه انسان از هر آنچه او را به گناه مى‌كشاند، پرهيز كند».

تقوی همچنین گفت: همه ما می‌دانیم مرگ همه انسان‌ها از هر دین و آیینی را در می‌یابد و انس گرفتن با دنیا و داشتن ثروت عظیم و برخورداری از مادیات نمی‌تواند افراد بشر را از مرگ برهاند و این مسأله‌ای است که در اسلام بر آن تأکید شده و پیامبر اسلام(ص) در این باره می‌فرماید:«ای فرزند آدم به دنیا دل مبند و با دنیا انس مگیر، زیرا به زودی از آن جدا خواهی شد.»

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا نمایشگاه خوشنویسی فیلیپین بوداییان قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۶۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟

به گزارش خبرنگار جماران، بیست و پنجم شوال سال 148 قمری مصادف است با سالروز شهادت امام صادق علیه السلام، رئیس مکتب شیعه. دوران 34 ساله امامت آن حضرت مصادف بود با پایان عصر امویان و آغاز عباسیان. هر چند که این تغییر سلسله به لحاظ فعالیت های علمی شرایط خوبی را برای امام صادق علیه السلام فراهم آورده بود تا جایی که ایشان شاگردان بسیاری را تربیت کردند اما به لحاظ سیاسی در شرایطی می زیستند که حتی نمی توانستند وصی و امام بعد از خود را معرفی کنند از این رو با سیاست مدبرانه خود به گونه ای وصیت کردند تا جان وصی حقیقی خود (امام کاظم علیه السلام) را از خطر گزند منصور دوانیقی حفظ کنند، در این رابطه نظر شما را به حدیث زیر جلب می کنیم:

 

ابو ایوب نحوی می گوید: منصور در نیمه های شب مرا طلبید، به نزدش رفتم، دیدم روی کرسی (صندلی) نشسته و شمعی در برابرش است و نامه ای در دست دارد وقتی که بر او سلام کردم، نامه را به طرف من انداخت و گریه می کرد به من گفت: این نامه محمد بن سلیمان (والی مدینه) است که در آن خبر داده جعفر بن محمد علیهما السلام وفات کرده آنگاه سه بار گفت: انا لله و انا الیه راجعون. در کجا مانند جعفر (امام جعفر صادق علیه السلام) یافت می شود؟ سپس به من گفت: بنویس:

من آغاز نامه را نوشتم، گفت: (برای محمد بن سلیمان) بنویس، اگر او (امام صادق) به شخص معینی وصیت کرده است، او را احضار کن و گردنش را بزن.

(نامه را نوشتم و به سوی مدینه فرستاده شد.)

پاسخ نامه آمد و در آن نوشته شده بود: جعفر بن محمد علیهما السلام به پنج نفر وصیت کرده است که عبارتند از:

منصور دوانیقی 2. محمد بن سلیمان (والی مدینه) 3. عبدالله (یکی از پسرانش) 4. حمیده (مادر امام کاظم) 5. موسی علیه السلام (1)

در حقیقت وصی امام صادق علیه السلام همان موسی بن جعفر علیهما السلام بود ولی آن حضرت با این سیاست خواست جان وصی خود را حفظ کند. با توجه به اینکه عدم صلاحیت آن چهار نفر دیگر از نظر شیعیان روشن بود.

مطابق بعضی از روایات، منصور دوانیقی پس از دریافت جواب نامه گفت: مالی الی قتل هولاء سبیل من راهی به کشتن همه این پنج نفر ندارم.(2)

 

1. اصول کافی؛ ج 1، ص 310

2. اعلام الوری، ص 290

برشی از کتاب نگاهی بر زندگی امام صادق علیه السلام، ص 140-141

 

 

دیگر خبرها

  • معرفی حریفان ایران در تنیس روی میز کانتندر زیر ۱۹ سال فیلیپین
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • تنیس روی میز کانتندر فیلیپین؛ فرجی و نشاطی از صعود بازماندند
  • حریفان ایران در والیبال چلنج کاپ زنان مشخص شدند
  • وعده صادق آب به خانه مورچه ریخت/ نمایش باطن حقوق بشر آمریکایی
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • فیلیپین سفیر چین را فراخواند
  • دستور خزاعی برای فیلم‌های خارجی عرضه شده در پلتفرم‌ها